Bijzonder en stijlvol: de Alfa Romeo Stelvio

Alfa Romeo staat bekend om het maken van stijlvolle auto’s, maar volgens ons van Autobedrijf Hansen is de Stelvio een van de beste auto’s die ooit is gebouwd door de Italiaanse autofabrikant. Maar waarom vinden wij dit? En waar komt die naam “Stelvio” eigenlijk vandaan?

De stijlvolle vormgeving

Italië is een zeer stijlvol land. Milaan is een van de grootste modesteden ter wereld en deze cultuur waarin stijl zó belangrijk is wordt ook doorgevoerd in de auto’s van Alfa Romeo. Bij het zien van de Stelvio zie je dat Alfa Romeo een rijk raceverleden heeft. Onder andere de klassieke grille is hieruit voortgekomen en is zeer typerend voor dit automerk. Deze grille is bij de Stelvio in V-vorm gemaakt. Dit zorgt ervoor dat deze auto zo uniek is! De koplampen dragen hier verder zeker aan bij. Maar ook de donkere, glimmende velgen en andere zwarte accenten aan de buitenkant van de auto geven de auto deze unieke én stijlvolle uitstraling. Kortom: met deze Alfa Romeo trek jij zeker de aandacht!

Rijden in de Alfa Romeo Stelvio

Niet alleen met het uiterlijk van de auto trek jij de aandacht, maar het heerlijke geluid dat je hoort tijdens het optrekken zal ook menig mens doen opkijken. En dat optrekken voelt voor jou als bestuurder natuurlijk heerlijk! Wij testten de auto in een bergpas in de Italiaanse Alpen. Dit betekent veel haarspeldbochten, maar dat is kinderspel voor de Alfa Romeo. Door het onderstel en en de uitstekende besturing voel je je altijd erg comfortabel en veilig in deze auto. De auto heeft drie standen: Dynamisch, Normaal en All Wheater. In de eerste stand reageert de Stelvio feller op de bewegingen van het gaspedaal en heeft hij andere schakelmomenten. In de laatste stand springt hij extra voorzichtig om met het gas zodat je ook onder winterse omstandigheden een maximum aan grip hebt. De N-stand is een zeer prettige stand om mee te rijden, de D is vooral leuk als je over een bergweg wil dansen van bocht naar bocht.

De Alfa Romeo Stelvio van binnen

Het interieur van de Stelvio is prachtig! De afwerking en het materiaalgebruik zijn een auto in deze premiumklasse waardig. Het dashboard heeft mooie ronde klokken, een flink scherm in het midden en een grote druk-draaiknop waarmee je de meeste functies, zoals de 3D-navigatie en de radio, bedient. Als passagier zit je achterin prima, en wanneer je instapt voel je meteen: ik stap in iets heel speciaals. Daarnaast is de achterbank met één hendel plat te gooien, waardoor je een zeer grote laadruimte krijgt. Bagage is ook nog makkelijk mee te nemen omdat er geen tildrempel is.

Waarom Stelvio?

Wij zochten voor jou uit waar de naam van deze geweldige auto vandaan kwam. De Stelvio is een van de belangrijkste bergpassen in de Italiaanse Alpen. Omdat deze auto zo’n belangrijk deel uit ging maken van de auto’s van Alfa Romeo, besloot het automerk de auto dan ook deze naam te geven die zo belangrijk is voor alle Italianen (maar ook voor niet-Italianen!). Wij konden het dan ook niet laten om met deze geweldige auto een uitdagende rit te maken in de Stelviopas! Bekijk de beelden hiervan in de leuke video die wij hiervan hebben gemaakt.

Is de Stelvio iets voor jou?

Denk jij na het lezen over al deze voordelen én het bekijken van de video: “Ja, dit is mijn auto!”? Kom dan eens naar onze showroom in Venray om een spannende proefrit te maken in de Alfa Romeo Stelvio! Je kunt ook altijd eerst contact met ons opnemen, wij staan voor je klaar.