Alles wat je moet weten over trekhaken en handige tips voor rijden met een aanhanger

Trekhaak voor auto

Bij Hansen begrijpen we hoe handig en veelzijdig een trekhaak kan zijn, of je nu een aanhanger wilt trekken voor klusjes in huis en tuin of van plan bent om met de caravan op avontuur te gaan. Daarom bieden we een uitgebreide trekhaakservice in onze werkplaats, waarbij we vaste- en afneembare trekhaken kunnen monteren op vrijwel elk type auto, en dit alles tegen concurrerende prijzen.

Hoe werkt het precies?

Bij Hansen nemen we je alle zorgen uit handen als het gaat om het monteren van een trekhaak. Van A tot Z verzorgen wij het proces, zodat je de trekhaak direct kunt gebruiken zodra je je auto weer ophaalt. In de meeste gevallen kunnen we de montage zelfs binnen één dag voor je regelen. We maken hierbij gebruik van A-merk trekhaken en monteren ze met grote zorgvuldigheid.

Welke trekhaak past bij jou?

Bij het kiezen van een trekhaak zijn er twee belangrijke beslissingen die je moet nemen: de soort aansluiting en de soort trekhaak.

De keuze voor een 7-polige of 13-polige kabelset is afhankelijk van je behoeften. Met een 7-polige kabelset heb je toegang tot basisverlichting, wat handig is voor bijvoorbeeld fietsendragers of kleine aanhangers. Als je echter van plan bent om grotere aanhangers te gebruiken of met een caravan op reis te gaan, is een 13-polige kabelset nodig. De extra voedingsdraden van de 13-polige trekhaak zijn essentieel voor apparaten zoals de koelkast in de caravan. Bovendien beschikt de 13-polige trekhaak over een achteruitrijlicht voor extra veiligheid.

Er zijn verschillende opties voor de soort trekhaak: vast, afneembaar of wegklapbaar. Je kunt kiezen voor een afneembare trekhaak als je deze alleen wilt gebruiken wanneer dat nodig is en hem wilt verwijderen als je hem niet gebruikt. Dit is ideaal als je de trekhaak niet vaak nodig hebt of als je hem liever niet permanent aan je auto hebt bevestigd. Aan de andere kant hebben we vaste trekhaken, die permanent worden bevestigd en altijd klaar zijn voor gebruik.

Handige tips voor rijden met een aanhanger

Nu je bekend bent met de basisprincipes van trekhaken, is het tijd om enkele handige tips te delen voor veilig en efficiënt rijden met een aanhanger:

  1. Controleer de belading: verdeel de lading gelijkmatig en zorg ervoor dat de zwaarste items zo laag mogelijk liggen om de stabiliteit van de aanhanger te behouden.
  2. Snelheid beperken: rij altijd iets langzamer dan je normaal zou doen en houd voldoende afstand tot het voertuig voor je.
  3. Bekend met de afmetingen: wees bewust van de extra lengte en breedte die de aanhanger toevoegt aan je voertuig en pas je rijstijl dienovereenkomstig aan.
  4. Remafstand: houd er rekening mee dat je met een aanhanger een langere remafstand hebt. Plan je stops op tijd en vermijd plotselinge rembewegingen.

Met deze handige tips en de juiste trekhaak voor je behoeften, ben je goed voorbereid om veilig en zelfverzekerd de weg op te gaan, of je nu een aanhanger trekt voor werk of plezier. Als je vragen hebt over trekhaken of deskundig advies nodig hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Plan online jouw afspraak of neem contact met ons op via 0478-550990. Bij Hansen staan we voor je klaar om je op weg te helpen!