Praktisch maar mooi: de Opel Meriva

Opel Meriva lichtgrijs zwart Autobedrijf Hansen Venray

Sinds kort hebben wij weer 3 edities van de Opel Meriva op vooraad. Wij vertellen je er in deze blog alles over.

Alle ruimte die je nodig hebt

De Opel Meriva is een MPV (multi-purpose vehicle), wat wil zeggen dat het makkelijk is om meerdere personen te vervoeren door de ruime achterbank(en), maar deze kunnen ook makkelijk in worden geklapt wanneer je grotere spullen moet vervoeren. Met z’n hoge zit en uitgekiend gebruik van de beschikbare ruimte heeft Opel MPV-achtige eigenschappen in een vrij compacte auto weten te maken. Dat vinden wij knap!

Het instappen voor personen die plaatsnemen op de achterbank kan eigenlijk niet makkelijker, aangezien de achterste twee deuren tegengesteld openen door de ‘FlexDoors’ constructie. Je kunt hierdoor rustig instappen, waarbij je minder de kans hebt dat de deur opeens richting jou dicht valt. Het zorgt ook voor een heel ruime toegang tot de achterbank, ook al heeft de auto gewoon een middenstijl. Dit is voor iedereen natuurlijk een prettig idee!

Opel Meriva lichtgrijs deuren tegensgesteld openen

Zowel op de voorste als achterste stoelen voel je gelijk dat wanneer je plaatsneemt, de stoelen wel erg comfortabel zitten. Door de combinatie van leer en stof heb je dit comfortabele gevoel, maar behoud je toch een bepaalde luxe uitstraling. Ook zijn ze lekker breed, waardoor je nog meer het gevoel hebt dat je in een ruime auto zit. Dit maakt het rijden van langere ritten een stuk plezieriger. Op naar je vakantie in een ver land!

Maar hoe rijdt de Opel Meriva?

Een grotere auto heeft natuurlijk een zwaardere motor nodig om dat extra gewicht op een goede manier te kunnen vervoeren. En dat heeft de Opel Meriva zeker: tijdens het rijden voel je niet dat de auto redelijk zwaar is, doordat de motor goed is afgesteld op de rest van de auto. Hierdoor rijdt de auto ontzettend soepel!

Zoals hiervoor beschreven hebben wij van Autobedrijf Hansen 3 modellen van de Opel Meriva op voorraad, zowel handgeschakeld (met 6 versnellingen) als automaat. Voor mensen die liever niet schakelen is deze auto dus ook zeker een passende oplossing.

Het middenconsole beschikt over veel knopjes. Sommige mensen ervaren dit als niet prettig, omdat je het overzicht kwijtraakt. Wij zijn van mening dat, natuurlijk na kennismaking met de auto, je snel doorhebt waar alles zit en snel de knop kunt vinden die je zoekt.

Daarnaast zit er een navigatiesysteem ingebouwd in de auto. Hierdoor hoef je, wanneer je naar onbekende bestemmingen rijdt, je telefoon niet te gebruiken. Je wordt dan niet onnodig afgeleid door andere notificaties, wat in het verkeer natuurlijk erg belangrijk is. Dit ingebouwde navigatiesysteem is makkelijk te bedienen voor iedereen en houdt de bestuurder extra gefocust op de weg.

Wat het rijgemak nog extra vergroot, zijn de parkeersensoren en de cruise-control. Zowel voor als achter beschikt de Opel Meriva over sensoren die je waarschuwen wanneer je tijdens het parkeren te dicht bij een ander object in de buurt komt. De cruisecontrol voorkomt dat je last krijgt van je been of voet bij lange afstanden, doordat je niet constant het gas hoeft in te houden.

Onze conclusie?

Bovenstaande voordelen maken dat wij van Autobedrijf Hansen de Opel Meriva een ontzettend ruime, praktische auto vinden die qua uiterlijk ook weinig te wensen overlaat. De ruime, fijn zittende stoelen, navigatie en andere toevoegingen zorgen ervoor dat jouw rijplezier extra wordt vergroot.

Zou je je graag verder laten bijpraten over de Opel Meriva? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze showroom. De koffie staat klaar!