Panda Alert!

Wij hebben sinds kort weer twee nieuwe Fiat-modellen beschikbaar: de Fiat Panda 1.2 Edizione Cool uit 2009 (52.000 km & 84.000 km).

Wat ongetwijfeld het grootste voordeel aan deze auto is, zijn de kleine afmetingen van de auto. Dit valt de meeste mensen ook gelijk op. Door deze eigenschap rijd je makkelijk in smalle straatjes en een geschikte parkeerplek vinden is zo gebeurd.

De binnenkant van de Fiat Panda…

De auto mag er dan van buiten vrij compact uitzien, maar verrassend genoeg is de Fiat Panda voorzien van genoeg ruimte om met 4 volwassenen in plaats te nemen. Daarnaast heb je in de achterbak best wel wat ruimte, ook zonder de achterbank op te klappen of de hoedenplank op te tillen. Verder wordt er extra ruimte gecreëerd tussen de twee voorste stoelen doordat de versnellingspook zich op het middenconsole bevindt.

De instap van de Fiat Panda is vrij hoog, wat het makkelijker maakt om in te stappen. Daarnaast zitten de stoelen ook erg hoog, wat voor velen een voordeel zal zijn.

Wat zijn de ervaringen met de Fiat Panda tijdens het rijden?

Tijdens het rijden is de auto, ongeacht zijn snelheid, uitzonderlijk stil. Dit zorgt ervoor dat het niet onprettig is om lange afstanden te rijden met deze auto. Daarnaast is het verbruik erg bescheiden, wat de benzinekosten laag houdt. De belasting die je voor de auto betaalt is uitzonderlijk laag. Een extra voordeel hierbij is dat de uitstoot minimaal is, wat natuurlijk goed is voor het milieu!

De ‘City-knop’ is een extra voorziening in de Fiat Panda. Deze zorgt ervoor dat je in de stad en vooral op lage snelheid prettiger kunt rijden. Met de speciale knop kun je de mate van bestuurbekrachtiging zelf bepalen, wat betekent dat de bestuurder minder kracht hoeft te gebruiken op sommige momenten.

Zoals de naam (Edizione Cool) al zegt, hoef je niet te zweten tijdens het rijden. De auto beschikt namelijk over airconditioning, zodat lange afstanden geen probleem zijn voor deze auto.
Een andere reden om deze auto te gebruiken voor lange afstanden én op de lange termijn, is dat weinig mensen elektronische problemen hebben ervaren met de Fiat Panda. Dit maakt de auto erg betrouwbaar. Daarnaast heb je natuurlijk weinig extra kosten, wat voor een budgetauto als deze erg uitzonderlijk is.

Het uiterlijk

Nadat je zelf ontelbare kilometers hebt afgelegd met deze compacte, maar prettige auto, is de kans groot dat wanneer je de auto in de verkoop zet, deze binnen een korte tijd verkocht is. Door het tijdloze uiterlijk blijft de Fiat Panda populair bij veel mensen.
Door de minimale uiterlijke wijzigingen en toevoegingen heeft de fabrikant de prijs uitzonderlijk laag kunnen houden.  Dit is voor velen natuurlijk een extra reden om de auto te kopen. Naar onze mening is de Fiat Panda 1.2 één van de beste compacte auto’s in jaren. Dit is niet alleen wat betreft het uiterlijk, maar de auto is zo betrouwbaar dat lange afstanden geen probleem zijn.

Ben je, naar aanleiding van deze lijst met voordelen, enthousiast geworden over deze praktische auto? Bekijk de Fiat Panda dan nu op onze aanbodpagina!

Je bent natuurlijk ook altijd welkom in onze showroom.