Is jouw accu klaar voor de winter?

accu checken

Nu de temperaturen dalen, is het goed om te controleren of alles in je auto nog goed werkt. Stel je voor dat je in de file terechtkomt met temperaturen van -10, en de verwarming in je auto houdt er mee op! Dat wil toch niemand? Daarom vertellen wij je in deze blog waarom juist het hebben van een goed werkende accu ontzettend belangrijk is in de winter.

Waar dient de accu eigenlijk voor?

Ten eerste is de accu onmisbaar wanneer je de auto wilt starten. De accu zorgt ervoor dat de startmotor begint met draaien, die er weer voor zorgt dat de auto start. Daarnaast drijft de accu de dynamo aan, die de accu automatisch weer oplaadt.

Een accu heeft positieve en negatieve materialen, die samen voor een bepaalde spanning zorgen. Deze spanning heeft dan weer tot functie dat er stroom geleverd wordt aan de auto. Door chemische reacties tussen deze actieve materialen en elektrolyt daalt de spanning. Dit kan tot gevolg hebben dat de accu niet meer werkt. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer je vergeten bent de lichten uit te doen toen je de auto had geparkeerd, of wanneer je de autodeur niet goed hebt gesloten en hierdoor het binnenlicht is blijven branden.

Op deze momenten krijg je de auto dan ook niet gestart. Met behulp van startkabels en een andere auto is de auto redelijk eenvoudig weer te starten, maar je wilt dit soort problemen natuurlijk voorkomen. Het is dan ook erg vervelend wanneer je niet weg kunt rijden met je auto terwijl je bijvoorbeeld haast hebt.

Waarom is een goede accu belangrijk?

Zoals hierboven al benoemd, is een goede accu onmisbaar voor de auto. Zonder deze accu kan de auto niet gestart worden, of werken de lichten of verwarming niet. Allemaal erg onhandig, maar vooral nu temperaturen gaan dalen, is het in het bijzonder vervelend om bijvoorbeeld zonder verwarming vast te staan in de file.

Daarom adviseren wij, van Autobedrijf Hansen, u om uw accu regelmatig te laten controleren. U kunt een deel ook al zelf doen: controleer eens per maand of er aanslag op de polen van de accu is ontstaan. Wanneer er zich te veel aanslag bevindt, is het voor de accu moeilijker om contact te maken en voor de elektrische spanning te zorgen die nodig is.

Doe een check bij Autobedrijf Hansen!

Naast dat u veel zelf kunt doen, staan wij natuurlijk ook voor u klaar om uw accu eens uitvoerig na te kijken. Dit kan wanneer u het gevoel heeft dat de accu niet meer goed werkt, maar een algemene check kan natuurlijk ook. Wij staan voor alles voor u klaar!

Zou u graag eens zo’n check aan uw accu uit willen laten voeren? Of heeft u een ander probleem met uw auto?

Breng dan eens een bezoek aan onze werkplaats of maak een afspraak!