Auto overschrijven – zo werkt het

Auto-overschrijven-Autobedrijf-Hansen-Venray

De verkoop van een auto brengt een aantal administratieve zaken met zich mee. Of je nu via Marktplaats, een garage in de buurt, of de auto aan een bekende verkoopt, er zitten bij elke optie wel plussen en minnen aan vast. Je ontkomt er hoe dan ook niet aan dat jij je auto moet overschrijven.

Auto overschrijven

Je auto overschrijven is een van de processen die je moet doorlopen bij een verkoop, en dat kan een vermoeiend en tijdrovend proces zijn. Door dit proces word jij gevrijwaard van de verkochte auto. Kies je ervoor om je auto via een particulier, rechtspersoon of een niet door het RDW-erkende garage te verkopen? Dan moet je zelf het kenteken op je naam laten zetten. Je moet hiervoor naar een kentekenloket, RDW-keuringsstation of RDW-balie gaan. Een hoop gedoe, en lang niet overal is een overschrijfstation in de buurt.

Autobedrijf Hansen helpt mee

Wanneer je besluit om je auto in te ruilen bij Autobedrijf Hansen, dan hoef je je geen zorgen meer te maken over het overschrijven van je auto. Wij vrijwaren je huidige auto en registreren de nieuwe auto voor je wanneer je deze komt ophalen! Je hoeft je dus geen zorgen te maken of er een overschrijfloket in de buurt is, want wij zijn een RDW-erkend bedrijf en kunnen al deze zaken op locatie verzorgen.

Laat je jouw auto vrijwaren bij Autobedrijf Hansen, dan dien je wel in het bezit te zijn van enkele belangrijke autopapieren. Allereerst hebben wij het kentekenbewijs nodig. Dit kan via papieren kentekenbewijs deel 1, deel 2 en het overschrijvingsbewijs, met een kentekencard met het groene kentekenpasje en de 9-cijferige tenaamstellingscode. Wanneer wij de gegevens heeft ingevuld, ontvang je vervolgens je vrijwaring.

Meer weten?

Naast het overschrijven van je auto helpt Autobedrijf Hansen je ook bij alle andere aspecten die horen bij een verkoop. Zoals eerder genoemd kunnen wij ook op locatie auto’s registreren. Wanneer je een auto bij ons komt hoef je je dus niet druk te maken over dit soort zaken, dit nemen wij voor je uit handen.