Zijn jouw banden nog in goede conditie?

Bij Autobedrijf Hansen kunnen we je helpen bij het uitkiezen van de juiste set banden. We zetten hier voor je op een rij welke set banden het beste bij jou past en waarom.

Het duurt niet lang meer of we gaan de winter in. De temperaturen gaan dalen, waardoor de wegen vaak bevroren en glad zijn en er natuurlijk sneeuw kan vallen. Dit wil zeggen dat je banden andere behoeften hebben dan in de rest van de seizoenen.

Waarom winterbanden?

Doordat de wegen glad zijn en er sneeuw op kan liggen, is de kans in de winter groter dat je met de auto over de weg gaat ‘schuiven’. Daarom is het ontzettend belangrijk dat je met je banden extra goede grip hebt op de weg. Door winterbanden op je auto te laten leggen die een extra diepe profieldiepte hebben, krijg je deze extra grip. Daarnaast bestaan de winterbanden uit een andere rubbersamenstelling, wat het rijden op een gladde weg nog veiliger maakt. Wanneer de temperaturen beginnen te dalen, is het daarom goed om je te realiseren dat dit gevolgen heeft voor je banden. Bij Autobedrijf Hansen staan wij natuurlijk voor je klaar om je te voorzien van advies over banden, maar ben je benieuwd hoe het op dit moment gesteld is met je banden? Kijk dan eens naar deze blog.

All-seasonbanden

Het grootste nadeel van zomer- en winterbanden is natuurlijk dat je ze moet verwisselen wanneer het nieuwe seizoen aanbreekt. Er is een oplossing gevonden hiervoor: all-seasonbanden. Deze banden zijn een compromis tussen de zomer- en winterbanden, en hebben dus de voordelen van allebei. Daarom hoef je de banden niet te verwisselen. Wel is het zo dat de banden minder grip en zekerheid geven in de winter, waardoor je je rijstijl aan zult moeten passen. Je moet er bijvoorbeeld rekening mee houden dat je remweg langer is.

Wij hebben je hier in een notendop proberen uit te leggen waarom het bijhouden van je banden belangrijk is en wat de verschillende soorten banden inhouden. De ANWB kan je meer uitleggen over de verschillende banden.

Het advies van Autobedrijf Hansen

Wij bij Autobedrijf Hansen kunnen je voorzien van advies over welke banden geschikt zijn voor jou en jouw auto. Dit is afhankelijk van hoe vaak je de auto gebruikt, waar je vooral rijdt en natuurlijk ook of je misschien wel op wintersport gaat. Dan zijn het hebben van winterbanden namelijk extra belangrijk, gezien de sneeuw in wintersportgebieden. Benieuwd naar de prijzen van verschillende banden? Wij stellen voor jou, natuurlijk vrijblijvend, een prijs op voor de verschillende banden. Ook kunnen wij je verder voorlichten over de voordelen van de verschillende banden. 

Ben je benieuwd welke banden geschikt zijn voor jou? Kom dan eens langs voor een kop koffie.

Of neem direct contact met ons op!