Uitgelicht: de Ford Fiesta ST-Line

Ben je altijd al fan geweest van de Ford Fiesta, maar vond je dit model net iets te braaf? Dan is de Ford Fiesta ST-Line echt perfect voor jou, want dit is een ontzettend sportief model dat graag doet wat jij hem opdraagt. En dat maakt rijden in deze Ford Fiesta ST-Line echt een feestje volgens ons van Autobedrijf Hansen!

Bekijken

De Ford Fiesta is een model dat we al jaren rond zien rijden, maar deze ST-Line hebben wij nog niet eerder in onze showroom in Venray mogen hebben. We zijn hier ontzettend trots op, want deze auto is echt een parel voor het oog. Een van de dingen die erg opvallen is de LED-dagrijverlichting, waardoor de auto een trendy en sportief uiterlijk krijgt. Daarnaast heeft de ST-Line zeer opvallende 17 inch lichtmetalen velgen, wat natuurlijk nog meer bijdraagt aan dit uiterlijk. Ook het interieur is op een sportieve manier ontworpen. In de stoelen zijn fraaie sierstrips verwerkt en door het carbon-patroon zien ze er zeker niet gewoontjes uit!

Zitten

De sportieve stoelen van de Ford Fiesta ST-Line zien er niet alleen modern en sportief uit, ze zitten ook nog eens geweldig. Een lange rit zal je niet deren in deze auto: daar zorgen deze sportieve stoelen wel voor! Juist dankzij de sportieve ondersteuning bieden ze veel comfort en in bochten houden de sterk geprofileerde wangen de inzittenden van elkaars schoot. De achterbank kun je uiteraard omlaag klappen en kan daarmee als bagageruimte dienen. Ligt hier geen bagage, dan kunnen twee personen achterin redelijk ruim zitten. De portieren van de Ford Fiesta ST-Line zijn zeer ruim en instappen wordt daarmee erg eenvoudig.

Bedienen

Natuurlijk gaat het in de besturing van welke auto dan ook vooral om de bediening van het stuur, de pedalen en de versnellingspook, maar er is meer. Deze basiselementen van de Fiesta ST-Line werken zoals je het verwacht en ook over andere praktische zaken is goed nagedacht. Zo past de dashboardverlichting zich aan aan de lichtomstandigheden buiten en kun je zowel het instrumentarium als het centrale scherm dimmen met dezelfde knop. Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar veel andere fabrikanten laten hier steken vallen. Dat is bij de Fiesta ST-Line dus zeker niet het geval!

Rijden

Over rijden in de Ford Fiesta ST-Line kunnen wij van Autobedrijf Hansen heel kort zijn: het is zó leuk dat het zich vrij eenvoudig laat beschrijven. Directheid is hierbij het toverwoord, want bij alles wat je doet reageert de auto meteen. Sturen gaat licht maar met gevoel, schakelen strak en snedig. De remmen blijken opvallend alert en ook het koppelingspedaal laat je precies voelen waar de techniek mee bezig is. Hoewel de Fiesta ST-Line door een combinatie van deze factoren sportief aandoet is het ook een heel gemakkelijke auto om mee te rijden. De soepele, strak schakelende versnellingsbak maakt verkeerd schakelen zo goed als onmogelijk.

Het gehele onderstel van de Fiesta ST-Line voelt zo consistent dat het geenszins storend is. Op de snelweg is het een prettige, stille metgezel waarmee een hogere snelheid comfortabel vol te houden is.

Onze conclusie over de Ford Fiesta ST-Line

Zowel zitten, rijden en bedienen van de de Fiesta ST-Line is volgens ons van Autobedrijf Hansen echt een feestje. Wil jij dit feestje zelf komen ervaren door een testrit te maken in Venray, of heb je nog vragen over deze sportieve auto? Wij zijn je graag van dienst! Je kunt ons bereiken via e-mail, WhatsApp en onze social media-kanalen!