Private lease: wat houdt het in en wat moet ik doen met mijn huidige auto?

Auto-overschrijven-Autobedrijf-Hansen-Venray

Private lease is de laatste jaren razend populair. Private Lease is een auto leasen voor een vast bedrag per maand. Hierdoor hoef je geen grote investering te doen, maar kun je toch profiteren van een nieuwe of jong gebruikte auto.

Wat krijg ik allemaal voor het maandbedrag?

Zoals gezegd betaal je bij private lease een vast bedrag per maand voor een auto. Je betaald voor het gebruik maar wordt geen eigenaar. Zo zijn de onderhoudskosten, verzekering, wegenbelasting en afschrijving allemaal meegenomen in het maandbedrag. Het enige wat je zelf nog moet betalen is de brandstof.

Wat kost private lease?

Private lease is er in alle soorten en maten. Dit is afhankelijk van een aantal zaken. Zo is de cataloguswaarde van de auto, de looptijd van het contract en het aantal kilometers dat je verwacht te gaan rijden met de auto van invloed op het maandbedrag. Op dit moment is het mogelijk om al vanaf €219,- per maand een private lease auto te rijden.

Waar moet ik op letten bij private lease?

Private lease is razend populair omdat je zonder grote investering in een splinternieuwe auto kunt rijden. Let er wel op dat je een contract aangaat met een leasemaatschappij. Dit houdt in dat je gedurende de looptijd van het contract aan een aantal verplichtingen moet voldoen. Het is niet mogelijk om het leasecontract eerder te beëindigen. Hiervoor zul je een boete moeten betalen. Daarnaast sluit je het contract af op basis van het aantal kilometers dat je per jaar verwachte te gaan rijden. Je kun dus niet zomaar meer met de auto gaan rijden. Hiervoor zul je extra moeten betalen. Denk dus vooraf goed na over de contractvoorwaarden voordat je een contract afsluit.

Hoe sluit ik een private lease contract af?

Je kunt voor het afsluiten van een contract terecht bij een ons. Wij kunnen je de juiste auto adviseren en het private lease maandbedrag berekenen. Wanneer je hiermee akkoord gaat zit je nog nergens aan vast. Zo vindt er eerst een financiële BKR-check plaats om te bepalen of je in staat bent om de maandelijkse lasten te betalen. Indien je groen licht krijg, heb je twee weken wettelijke bedenktijd. Wil je zo snel mogelijk gaan rijden met de nieuwe auto? Dan kun je middels een addendum afzien van de wettelijke bedenktijd en ga je direct akkoord met het contract.

Wat moet ik doen met mijn huidige auto?

Maar stel je eens voor dat je een private lease contract afsluit, hoe kom je dan van je huidige auto af? Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Sommige autodealers zijn bereidt jouw huidige auto in te kopen. Het is namelijk niet mogelijk om je auto in te ruilen zoals bij het kopen van een andere auto. De autodealer levert de private lease auto aan een leasemaatschappij en dus niet aan jou. Om die reden zal een autodealer jouw auto ‘los’ moeten inkopen. Maar niet elk type auto is interessant voor een autodealer. Zo zullen zij niet altijd interesse hebben in oudere auto’s of auto’s van een ander merk als waar zij dealer van zijn.

Gelukkig hebben wij wel interesse in elk type auto. Wij van Autobedrijf Hansen bieden jouw auto aan bij ons netwerk aan RDW-erkende autobedrijven. Zo doen wij het verkoopwerk voor jou en kun je zelf bepalen welke deal het beste bij jou past. Het is zelfs mogelijk om je huidige auto nu te verkopen via Autobedrijf Hansen terwijl je de nieuwe auto nog niet hebt. In dat geval laten de we overdracht gewoon op een later tijdstip plaatsvinden.

Gratis je auto verkopen via Autobedrijf Hansen

Ben je helemaal klaar met het alle verhalen over de mogelijke waarde van jouw auto en wil je deze het liefst zo snel mogelijk en zorgeloos verkopen? Dan kun je je auto eenvoudig aanmelden bij ons. Wij zorgen dat je binnen 1 werkdag een vrijblijvend bod hebt op jouw auto. Meld je auto vrijblijvend aan!