Online: 100% Elektrische Nissan Leaf

Sinds kort staat er weer een nieuw model in onze showroom: de 100% elektrische Nissan Leaf, de eerste volledig elektrische auto op de markt!

Wil jij jouw bijdrage leveren aan een duurzamere wereld en minder CO2 uitstoten, dan is deze auto echt iets voor jou. De duurzaamheid van de Leaf is natuurlijk niet het enige voordeel van de auto. Wij zetten de rest van de redenen waarom deze auto een goede aankoop is, voor je op een rij.

Hoe rijdt deze elektrische auto nou eigenlijk?

Het eerste dat opvalt wanneer je in deze auto gaat rijden, is dat hij nagenoeg geen geluid maakt. Dit is een hele gewenning wanneer je altijd gewend bent om in een auto te rijden met benzine- of dieselmotor. Het is natuurlijk erg prettig voor inzittenden dat de auto zo stil is, maar andere weggebruikers zijn zich er vaak niet van bewust dat de auto zo stil is. Hierdoor horen zij de auto minder goed aan komen, waardoor ze minder op hun hoede zijn.
Wat ook anders is, is dat er een schakelpook in het midden zit voor vooruit, achteruit of parkeren, maar dat je eigenlijk niet kunt spreken van een automaat. Er vindt namelijk helemaal geen transmissie plaats. Het is even wennen, maar zodra je weet hoe het werkt verbaas je je over het bedieningsgemak van de Nissan Leaf. De verdere bediening van de Nissan Leaf is zo eenvoudig mogelijk gemaakt: er zijn verschillende knoppen geplaatst met pictogrammen, die verschillende zaken bedienen. De grote pictogrammen maken het, ook tijdens het rijden, makkelijk voor de bestuurder om deze knoppen te bedienen.
 
nissan leaf automaat  nissan leaf zuinig elektrisch  nissan leaf bediening knoppen

Het interieur van de Nissan Leaf

Wat het eerste opvalt aan de binnenkant van de auto, is de lichte kleur van de bekleding van de auto. Dit geeft een nette, reine uitstraling die, zonder dat de bekleding van leer is, toch ook een gevoel van luxe geeft. Niet alleen de bekleding is prettig voor inzittenden, ook de ruimte. De auto is namelijk geschikt om 5 personen te vervoeren, de chauffeur inbegrepen. Zowel voor als achter kun je comfortabel zitten. Daarnaast beschikken de voorste twee stoelen over stoelverwarming, wat ideaal is in de winter.
 
nissan leaf interieur ruim nissan leaf achter passagier ruimte

Het multimediasysteem…

Het scherm in het midden van het dashboard van de Nissan Leaf moet apart genoemd worden. Dit loopt namelijk ook ver vooruit op zijn leeftijdgenoten. Omdat de Nissan Leaf regelmatig moet worden opgeladen, vind je in dit multimediasysteem informatie over zaken die hierbij belangrijk zijn: onder andere het rijbereik en nabije oplaadstations worden hier weergegeven. Zo weet je precies waar je de auto kunt opladen en hoe lang dit ongeveer zal duren. Daarnaast kun je met dit innovatieve systeem makkelijk navigeren op onbekende wegen. Je hoeft dus niet je telefoon te gebruiken, wat de rijveiligheid alleen maar ten goede komt. Als laatste kun je via het scherm gebruik maken van een parkeerhulp, die je met een camera aan de achterkant van de auto  precies laat zien wat er zich achter de auto allemaal afspeelt.
 
nissan leaf systeem opladen nissan leaf navigatie systeem nissan leaf parkeerhulp camera
 

Kortom: de Nissan Leaf heeft naast zijn duurzame karakter ontelbare andere voordelen.

Benieuwd naar onze actuele voorraad aan elektrische auto’s? Ga dan naar onze aanbodpagina!