Ga jij met de auto op vakantie?

Wanneer je met de auto op vakantie gaat, wil je er zeker van zijn dat deze nog in goede staat is en hiermee voorkomen dat je langs de weg strandt.

De zomervakantie is weer begonnen, en de kans is dus groot dat je lekker een paar weken weggaat. Wanneer je met de auto op vakantie gaat, is zekerheid over een goede staat van je auto onmisbaar. Je wilt natuurlijk niet langs de weg stranden, en hierdoor je vakantie laten verpesten.

Check de staat van je banden!

Vooral een goede staat van je banden is belangrijk om veilig en zonder problemen op reis te gaan. Het is natuurlijk voortdurend belangrijk om de staat van je banden in de gaten te houden, maar voordat je op vakantie gaat misschien wel extra, om ontspannen te kunnen rijden. De staat van je banden kan namelijk veranderen wanneer je op reis gaat, omdat je natuurlijk langer achter elkaar rijdt dan dat je in het dagelijks leven doet, bijvoorbeeld naar je werk. Ook door het rijden in een warmere omgeving en over een warmer wegdek kan de staat van je banden veranderen.
Het is natuurlijk altijd mogelijk om naar onze werkplaats te komen om je banden te laten controleren, maar het is ook niet moeilijk om zelf de banden te controleren. Het is verstandig om dit minimaal één keer in de maand te doen, om eventuele problemen snel te ontdekken. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten? Wij zetten de belangrijkste zaken voor je op een rij:

1. De juiste bandenspanning: deze kun eenvoudig meten met een spanningsmeter. De aanbevolen bandenspanning vind je in het instructieboekje van de auto, op de zijkant van de banden of aan de binnenkant van de tankklep. Wanneer de bandenspanning niet goed blijkt te zijn, kun je je banden oppompen bij de meeste tankstations of bij ons in de werkplaats.

2. De profieldiepte van de banden: deze moet wettelijk minimaal 1,6 mm zijn. Er wordt echter aangeraden om de banden te verwisselen wanneer de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden moet deze profieldiepte nog hoger zijn, namelijk 4 mm.

Een algemene check

Als eigenaar van je auto kun je natuurlijk veel zelf doen, zoals de bandenspanning meten. Maar wij, van Autobedrijf Hansen, begrijpen dat het lastig is om zelf een algehele check van de auto te doen. Daarom staan onze monteurs voor je klaar om, voordat je op vakantie gaat, de auto even helemaal na te lopen, zodat je niet tegen problemen aanloopt wanneer je een lang stuk moet rijden. Onze Hansen Klantenkaart is hierbij een handige aanschaf: met de klantenkaart krijg je korting op onze services én staan wij altijd voor je klaar wanneer je met pech langs de weg staat.

Onze mobiliteitsgarantie

Mocht je nou toch onverhoopt ergens in Europa langs de weg stranden, dan staan wij altijd voor je klaar. Door onze mobiliteitsgarantie bieden wij 24-uurs pechhulp door heel Europa!

Wij, van Autobedrijf Hansen, kijken graag voor je of de banden van je auto nog in orde zijn. Kom eens langs, of maak telefonisch een afspraak, en wij zorgen er dan voor dat jij ontspannen de weg op kunt!

Maak nu een afspraak om een laatste check te doen voor je op vakantie gaat!