De Volkswagen Golf of de Volkswagen Golf Sportsvan: welke past het beste bij jou?

Wij hebben nu twee van de Golf modellen die door Volkswagen zijn gemaakt in onze showroom: de Golf en Golf Sportsvan. Kom er door deze blog achter welke het beste bij jou past.

De Volkswagen Golf

Ten eerste hebben we de ‘gewone’ Golf: dit is misschien wel een van de populairste auto’s ooit gemaakt. Er worden elk jaar nog steeds talloze modellen gemaakt en verkocht, zowel als occasion als splinternieuw. En dat is niet voor niets, dit model heeft namelijk ontzettend veel voordelen.

In het design van de auto zijn de onderwerpen comfort en luxe als leidraad genomen. Er zijn verschillende technieken gebruikt die normaal worden toegepast bij auto’s in een hogere prijsklasse. Een voorbeeld hiervan is het feit dat de auto is uitgerust met een parkeercamera, bochtverlichting en een uitstekend audiosysteem. Nog unieker is het optionele systeem om de auto automatisch te laten parkeren. Daarnaast zijn er verschillende motoren leverbaar die allen erg efficiënt zijn met een lage CO2-uitstoot.

Dan de afmetingen: de ruimte die je voorin hebt, verwacht je niet wanneer je de auto aan de buitenkant ziet: deze is namelijk ontzettend groot. Met een bagageruimte van 350 liter (met passagiers) tot 1.300 liter (zonder passagiers) zit je ook eigenlijk altijd wel goed! Qua uiterlijk herkennen de meeste mensen de Golf meteen, maar de afgelopen jaren zijn er een aantal veranderd waardoor het design net iets scherper en moderner oogt.

De Volkswagen Golf Sportsvan

Het voornaamste verschil met de normale Golf is de lengte en hoogte: de Sportsvan is namelijk 8 centimeter langer en 13 centimeter hoger dan de Golf. Dit lijkt op het eerste gezicht niet veel, maar je verbaast je over wat er met deze extra ruimte gedaan kan worden. Je zit namelijk een stuk hoger én ruimer in de Sportsvan dan dat je in de Golf zit. Zowel in de lengte, als in de breedte en in de hoogte is meer ruimte beschikbaar voor de inzittenden. Ook de bagageruimte is een flink stuk groter: de kofferbak meet bij de Sportsvan 500 liter (120 liter méér) en als je de banken neerklapt, heb je beschikking over 1.520 liter, 250 liter bovenop dat van de hatchback.

Het rijgemak is eigenlijk hetzelfde als bij de Golf: hij rijdt net zo soepel en schakelt lekker door. Een ander verschil is dat de stoelen in de Sportsvan beduidend comfortabeler zijn dan in de Golf. Hierdoor kun je er lekker lang op uit, ook met 4 extra personen.

De Volkswagen Golf Sportsvan heeft dus veel extra voordelen wat betreft ruimte en comfort, maar rijdt eigenlijk hetzelfde als de Volkswagen Golf. Waar kies jij voor?

Ben je er na deze blog nog niet helemaal uit, en zou je graag meer informatie willen over beide modellen? Bel, mail of WhatsApp ons dan, of kom gezellig langs!