De sprankelende Toyota C-HR

Je ziet hem regelmatig voorbij rijden: de Toyota C-HR. En dat is zeker niet vreemd, want wát een auto is dit! Deze cross-over is zeer gebruiksvriendelijk, zuinig én ziet er ook nog eens sprankelend uit! Daarom zijn wij van Autobedrijf Hansen ook ontzettend blij dat wij deze Toyota in onze showroom in Venray mogen verwelkomen. Wil jij alles weten over de C-HR? Lees dan snel deze blog!

Het uiterlijk van de C-HR

Wanneer je de Toyota C-HR voor het eerst ziet, is het eerste dat opvalt misschien wel de vorm van de auto. Deze vernieuwde C-HR is een stuk minder hoekig dan zijn voorganger, want deze Toyota heeft zeer recentelijk een facelift gehad. De C-HR doet ons van Autobedrijf Hansen denken aan een sportauto, met het belangrijke verschil dat deze cross-over lekker hoog op de wielen staat. Hierdoor is de instap niet alleen erg comfortabel, het ziet er ook nog echt stoer uit! Daarnaast zijn de rode details voor de Toyota C-HR erg kenmerkend (die bij de andere kleuren auto’s natuurlijk andere kleuren hebben). Wat ons van Autobedrijf Hansen ook erg intrigeert, zijn de koplampen. Ze worden erg ver tot aan de zijkant van de motorkap doorgetrokken, wat natuurlijk vrij uitzonderlijk is en het uiterlijk extra bijzonder maakt! Wanneer we instappen, worden we ook blij verrast. De stoelen zijn grotendeels bekleed met leer, dat zich ook op het dashboard bevindt. Dit is erg luxe natuurlijk, maar ook nog eens super comfortabel!

De zeer complete uitrusting van de Toyota C-HR

Je zit door de lederen bekleding dus heerlijk comfortabel in deze Toyota. Het dashboard sluit hier helemaal bij aan: door de zeer complete uitrusting wordt jouw rit nóg veiliger en aangenamer. De Toyota C-HR heeft namelijk opties zoals adaptieve cruise control, lane departure alert en lane trace assist, vermoeidheidsherkenning, pre-collission systeem met fietsers (dag) en voetgangers (dacht en nacht) detectie en road sign assist (RSA). Bij vergelijkbare auto’s in dit segment zie je vaak dat dit soort opties zelden bij de standaard uitvoering inbegrepen zijn, dus dit is zeker uitzonderlijk.

Naast alle veiligheidsopties die de Toyota C-HR heeft, beschikt deze crossover ook over het Toyota Touch With Go-systeem, wat je onder andere toestaat om je telefoon te koppelen met dit systeem, je navigatie op een makkelijke manier instelt en de radio op een zeer eenvoudige manier bedient.

Rijden in deze topper

De Toyota C-HR is een hybrid, wat betekent dat de auto deels elektrisch en deels op benzine rijdt. Een verschil met andere hybrid modellen is dat de C-HR een full hybrid is, wat betekent dat deze Toyota in staat is om volledig elektrisch te rijden. De elektromotor ondersteunt dus niet (alleen) de benzinemotor. Bovendien werken de elektro- en benzinemotor constant samen en dat merk je. De C-HR pakt tijdens het starten goed op en trekt boven verwachting goed door. Je komt bij normaal gebruik nooit vermogen tekort. Dat voelt als een echte verademing voor ons!

Doordat de Toyota C-HR volledig elektrisch kan rijden, blijft het brandstofgebruik ook relatief laag. Een verbruik van 1:20 is relatief makkelijk haalbaar! De full hybrid capaciteiten van de C-HR zijn dus indrukwekkend en het is vooral in de stad echt leuk en comfortabel om volledig elektrisch te rijden. Het platform bevalt ons ook zeer goed. Hierdoor rijdt de auto strak, waardoor hij net als zijn uiterlijk op het sportieve af gaat. Dat doet echter niet af aan het comfort van de auto, want in de bochten helt de Toyota C-HR relatief weinig over en stuurt hij strak.

Wat vinden wij van de Toyota C-HR?

Wij noemden al veel voordelen van de Toyota C-HR, maar wat ons betreft worden deze ook echt waargemaakt wanneer je een rit maakt in deze auto. Wil je dit zelf ervaren? Neem dan contact met ons op via e-mail, WhatsApp of onze social media-kanalen! Wij vertellen je graag alles over de Toyota C-HR!