De royale Peugeot 308SW

Peugeot 308SW Hansen Venray

Lees in deze blog alles over de Peugeot 308SW: een ruime auto waar je volgens ons lang plezier van zult hebben. Dit model is vanaf vandaag te bekijken in de showroom van Autobedrijf Hansen in Venray.

Hoe ziet de 308SW eruit?

Aan de buitenkant vallen ons een aantal zaken direct op, en dat maakt ons zeer blij! Een van deze dingen is het feit dat de auto zeer vloeiende lijnen bevat. Deze worden ook nog eens geaccentueerd door een zilveren kleur, wat voor een vriendelijke uitstraling zorgt. Daarnaast heeft de Peugeot 308SW zeer royale afmetingen, wat er samen met de vloeiende lijnen voor zorgt dat de auto een bijzonder uitnodigend karakter heeft. Maar de auto heeft niet alleen vloeiende lijnen; wanneer je naar de voorkant kijkt, komt het woord “krachtig” bij ons meer naar boven. De motorkap geeft een zeer stoere indruk, wat nog meer wordt versterkt door de verticaal geplaatste grille met dambordpatroon. In het midden van dit patroon prijkt de herkenbare Peugeot-leeuw. Dan de LED-koplampen: zij geven de Peugeot 308SW een echte lichtsignatuur en versterken zijn stoere doch vloeiende karakter. De sequentiële LED-richtingaanwijzers en de LED-mistlampen vóór zijn daarnaast prachtige staaltjes hoogwaardige technologie. Ook de moderne achterlichten zijn gemaakt met de LED-technologie.

De binnenkant van de 308SW

Dan het interieur van de Peugeot 308SW: dit is volgens ons een van de grootste troeven van de 308SW. Dat komt onder andere door het gebruik van hoogwaardige materialen, een strak design en een tot in de kleinste details verzorgde afwerking. Het interieur ademt over het algemeen een sportieve sfeer dankzij de luxe bekleding, een hoogwaardig leer bekleed stuurwiel en aluminium accenten. De fraaie bekledingsstoffen zijn fijn om te zien én aan te raken. De letters “SW” in de naam staan voor stationwagen, dus je verwacht een redelijke hoeveelheid ruimte binnen in de auto. Dit wordt waargemaakt, want de passagiers achterin kunnen een zeer plezierige rit ervaren door de grote hoeveelheid been- en hoofdruimte. Dit betekent niet dat er ingeleverd is op bagageruimte, want de Peugeot 308SW heeft een zeer royale bagageruimte van zichzelf. Daarnaast kan met behulp van de “Magic Flat”-achterbank de bagageruimte worden omgetoverd tot een enorme laadruimte met een volledig vlakke laadvloer. De lage laaddrempel maakt de bagageruimte perfect toegankelijk.

De i-Cockpit van de Peugeot 308

Wanneer je achter het stuur kruipt, is het compacte stuurwiel een van de eerste dingen die opvallen. Door dit kleine stuur kun je de tellers erboven zeer makkelijk aflezen. Deze constructie wordt door Peugeot de “i-Cockpit” genoemd en zorgt ook direct voor een actieve zithouding achter het stuur. In het midden vind je een capacitief touchscreen met een glanzende afwerking. Op dit scherm worden onder andere de functies van de rijstrookassistent weergegeven en kun je de airco, radio en navigatie bedienen. Ook kun je nu je telefoon integreren in de systemen van de auto om makkelijk te kunnen bellen en de muziek te bedienen.

Rijden in de Peugeot 308 SW

Wanneer wij een eerste rit maken in deze Peugeot, zijn de eerste twee woorden die in ons opkomen “stil” en “comfortabel”. Je hoort de motor zelfs amper wanneer deze veel toeren maakt. Dit zorgt voor een zeer plezierige ervaring! De besturing is dik in orde: de auto stuurt keurig direct zodat je de 308 precies kunt zetten waar je ‘m hebben wilt. Het comfort van de auto komt met name voort uit de royale zitplaatsen met de prettige bekledingsmaterialen. Zowel lange als korte oneffenheden worden netjes verwerkt door de uitstekende vering in de 308SW. Ook de versnellingsbak is een echt juweel, waardoor schakelen écht kinderspel wordt. Natuurlijk voldoet de motor aan de strengste milieueisen, waardoor de Peugeot een minimum aan schadelijke uitstoot produceert.

Peugeot 308SW Hansen Venray

Ben jij, net als wij van Autobedrijf Hansen, zo benieuwd geworden naar de rest van de Peugeot 308SW? Kom hem dan eens bekijken in onze showroom in Venray, of stel je vraag over dit model via telefoon (0478-550 990), Whatsapp of e-mail (info@autobedrijfhansen.nl).