De Renault Talisman: een stijlvolle Sedan

Renault Talisman blauw uiterlijk

Wij hebben een nieuw model van dit Franse topmerk in ons aanbod. Wat ons betreft een van de betere van Renault; wij vertellen je in deze blog waarom.

Het design

De Renault Talisman is een echte lust voor het oog. Dit komt onder andere door de mooie grille aan de voorkant, waar het logo van Renault naadloos in is verwerkt. Daarnaast hebben de lampen een bijzonder design, maar passen toch goed bij de rest van de auto. Wanneer we naar de achterkant van de auto gaan, zien we deze excentrieke lampen terugkomen. Aan de klep van de achterbak kun je op het eerste gezicht niet zien hoe je deze openmaakt, maar wanneer je goed kijkt zie je een vierkant knopje onder de S van Talisman. Dit is zo goed in het design verwerkt, dat alleen een oplettend persoon dit opmerkt.

De Franse, excentrieke stijl die Renault zo kenmerkt, is ook terug te vinden aan de binnenkant van de Talisman. Het eerste dat opvalt is het overzichtelijke middenconsole en dashboard. Dit geeft je een rustig gevoel waardoor je makkelijk kunt zien hoe je wat bedient. Het grote scherm geeft je het gevoel van een tablet, wat natuurlijk extra vertrouwd voelt als je er al een in je bezit hebt. Er zitten verder weinig knoppen in het dashboard, en deze zijn ook nog eens redelijk groot, wat die overzichtelijkheid nog eens te goede komt.

De stoelen zijn een combinatie van leer en stof, wat er niet alleen erg mooi en stijlvol uitziet, maar ook nog eens voor extra comfort zorgt. Ze zijn breed en zacht, wat er met name voor zorgt dat lange ritten plezieriger worden. Je krijgt minder last van je rug en kunt eens even goed gaan verzitten, zonder meteen van de stoel af te glijden.

Rijden in de Renault Talisman

Het eerste gedeelte van het rijgemak, namelijk de stoelen, zit al goed. De Talisman die wij op dit moment in ons bezit hebben, is een automaat. Dit komt het rijgemak natuurlijk ten goede, doordat je lekker gas kunt geven en verder niet veel hoeft na te denken over het aantal toeren. Wel kun je via het middenconsole (de tablet) aangeven in welke stand je op dat moment wilt rijden: eco, comfort of sport. Op het scherm wordt vervolgens de snelheidsmeter, toerenteller en zuinigheidsindicator aangegeven. In alle drie de standen rijdt de Talisman lekker soepel en blijft hij altijd goed bij de les. Hij heeft een lekker stuurgevoel, en door een optionele 4-wielbesturing wordt dit natuurlijk alleen maar beter!

De Renault Talisman beschikt ook over een keyless start, waarbij je alleen maar op de Start/Stop knop hoeft te duwen om te gaan rijden. De sleutel moet je dan natuurlijk wel op zak hebben. Verder wordt de kans op een botsing tijdens het parkeren zo klein mogelijk gemaakt door de achteruitrijcamera én parkeersensor. Je kunt precies zien wat er zich achter je bevindt en dat bevordert je rijgemak.

Als je van fijne muziek houdt tijdens het rijden, maak je met de Renault Talisman ook een erg goede keuze. Door de DAB-ontvanger heb je niet alleen altijd goed bereik via alle radiozenders, de Bose luidsprekers zorgen er ook nog eens voor dat de muziek met hoge kwaliteit wordt afgespeeld. Ze zijn door de hele auto heen geplaatst, waardoor je van alle kanten van het geluid kunt genieten.

Onze conclusie

De Renault Talisman is volgens ons, van Autobedrijf Hansen, een van de beste auto’s die wij op dit moment in ons assortiment hebben. We hopen dat we jou ook hiervan hebben overtuigd door alle voordelen die we benoemden, zoals het ontzettend mooie design en het grote gemak waarmee je de Talisman bestuurt.

Ben jij, net als wij, ook verliefd geworden op deze auto? Kom dan snel langs in de showroom in Venray of neem contact met ons op via social media, telefoon, e-mail of Whatsapp!