De Nissan 350Z versus de Nissan 370Z

Nissan 350Z 370Z Venray

Omdat Autobedrijf Hansen in Venray is ontstaan vanuit het merk Nissan, blijven de Nissan 350Z, maar ook zeker de 370Z een bijzonder plekje hebben in ons autohart. Wij vertellen je in deze blog alles over deze twee geweldige modellen.

De twee modellen

De Nissan 350Z komt uit het jaar 2003 en is dus al een tijd geleden ontworpen en geproduceerd. Dit doet niets af aan de auto, want hij blijft volgens ons een echte eyecatcher. Destijds zijn bij Autobedrijf Hansen ontzettend veel van deze modellen van de vijfde generatie van de Nissan Z-familie verkocht, onder andere doordat ze zo opvielen in onze showroom. Ook het feit dat de 350Z beschikt over een zescilinder, achtwielaandrijving en een vermogen heeft van 280 pk geeft een boost aan het rijplezier in deze Nissan.

Maar na bijna zes productiejaren van de Nissan 350Z was het tijd voor een nieuwe generatie. Hier kwam de zevende generatie van de Nissan Z familie uit met nog betere prestaties dan zijn voorganger: de Nissan 370Z. Deze auto is 3.3 centimeter breder dan de 350Z, 6.9 centimeter korter en wel 77 kilogram lichter! Door een iets grotere zescilinder produceert dit model ook nog eens 51 pk extra. Hierdoor is de 370Z nóg leuker om mee te rijden dan de 350Z.

Omdat de 350Z zo’n goede herinneringen naar boven brengt bij ons van Autobedrijf Hansen en de 370Z jou veel meer rijplezier zal bezorgen, houden wij de 350Z nog even voor onszelf om van te genieten. De Nissan 370Z is nu echter wel beschikbaar voor verkoop, en dit model zullen wij dus ook verder uitlichten in deze blog. Wanneer je benieuwd bent naar beide modellen, bekijk dan eens onze nieuwe video.

Het uiterlijk van de 370Z

De Nissan 370Z heeft een net zo herkenbaar uiterlijk als de rest van de Z-generatie. Dit betekent voor ons een zeer soepele lijn van de voorkant naar de achterkant van de auto. Een klein verschil is dat de 370Z iets agressiever aandoet. Dit model is recht van achteren en het lijnenspel van het dak dijt uit in fraai gewelfde heupen en een gespierde bilpartij. Mede door deze lijnen en de grote koplampen heeft de Nissan 370Z een écht sportief uiterlijk. Door het dak dat kan worden opgeklapt kun je deze auto ook nog eens veranderen in een cabrio! Zo kun je ook op warmere dagen heerlijk touren in de Nissan 370Z.

Rijden in de Nissan 370Z

Maar belangrijker nog bij dit model is natuurlijk de rijcapaciteit. Wij verbazen ons nog steeds over de snelheid waarmee je kunt optrekken in deze Nissan. De besturing van de Nissan 370Z is zeer licht, wat ervoor zorgt dat je zeer vloeiend door de bochten kunt gaan. Ook de remmen doen het heel goed: wanneer je 100 km/h rijdt, heb je een remweg van slechts 35,7 meter. Schakelen moet in dit soort auto’s zeer soepel gaan, en dat is ook zeker zo in de Nissan 370Z! Dit kun je ook bewonderen in de video.

Stap je in de Nissan 370Z, dan krijg je ook echt het gevoel in een sportieveling te zitten. Je ziet de gigantische neus voor je en je hebt een lage zit. Daarnaast ontbreekt de achterbank en zit je in oranje kuipstoelen met her en der leren accenten. Dit zorgt voor een zeer luxe en aangenaam gevoel!

Onze conclusie

De Nissan 370Z heeft een ontzettend groot vermogen, fijne stuurinrichting en ziet er ook nog eens geweldig uit. Volgens ons van Autobedrijf Hansen is dit echt een auto die je op z’n minst een keer moet komen proberen. Dan wordt je direct verliefd!

Wil je nou dolgraag een testrit maken in deze auto of een kijkje komen nemen in de showroom in Venray? Neem dan gerust contact met ons op, of bekijk de video!