De Mazda CX-3 volgens Timo

Een van de nieuwste modellen in onze showroom is de Mazda CX-3. Onze junior verkoper Timo vertelt je over de ontelbare voordelen van deze krachtpatser.

De Mazda CX-3 wordt vooral gezien als een fijne gezinsauto met veel ruimte. Dit model beschikt echter over nog veel meer mogelijkheden, die misschien op het eerste gezicht niet meteen opvallen. Daarom worden de mogelijkheden hier voor je op een rij gezet.

Om te beginnen: hoe rijdt de Mazda CX-3?

Ten eerste de motor: “Die is verrassend sterk”, bevestigt Timo. “Aan vermogen komt de auto niets te kort door deze 2.0 SkyActive motor.” Deze motor is ontzettend stil, ook al rijd je met een hoge snelheid. Hier heeft Timo nog een extra aanvulling op: “De auto is voorzien van 6 versnellingen waardoor de auto weinig toeren maakt tijdens lange ritten. Dit zorgt er niet alleen voor dat de auto erg stil rijdt, maar ook nog eens superzuinig is.” Verder reageert de auto uitzonderlijk goed op alle stuurcommando’s en hoef je maar weinig kracht te gebruiken om te sturen.

En de binnenkant?

Om te beginnen, de uitstraling: “Deze is luxe, onder andere door de verschillende details in het interieur.” Ook de materialen die gebruikt zijn, zoals onder andere de lederen bekleding, zorgen ervoor dat je plezierig lange ritten kunt maken. De verdere bediening in de auto is ook erg praktisch. In het middenconsole vindt je de versnellingspook en het multimediasysteem. Daarover vertelt Timo: “Deze is eenvoudig te bedienen, onder andere door middel van de buttons.”
Over de ruimte binnenin de auto hoef je ook niet te klagen. Je zit redelijk ruim en hoger dan in andere SUV’s. Daarnaast kun je als bestuurder de stoel in hoogte en lengte verstellen. De ruimte achterin is prima, maar wel krapper dan voorin. De bagageruimte is redelijk groot. Deze kan ook nog vergroot worden door de achterbanken in delen op te klappen.
 

Niet geheel onbelangrijk: het uiterlijk van de auto

Dit model is, zoals er de laatste tijd steeds meer van te zien zijn, een SUV. Dat maakt dat de auto erg praktisch is: er is voor een (klein) gezin genoeg ruimt voor zowel de passagiers als bagage. De auto houdt echter een mooie, luxe uitstraling. Timo vult verder aan: “De 18 inch velgen geven de auto samen met de zwart/zwart kleurencombinatie een sportieve en elegante uitstraling.” Een kleine gezinsauto hoeft dus zeker niet meteen alleen maar praktisch te zijn, maar kan er goed uit blijven zien!
 

Nog een aantal extra’s…

Een van de extra voordelen in de Mazda CX-3 is een recent geïntroduceerde technologie. Hierover vertelt Timo: “De Lane Assistentie ervoor dat je niet per ongeluk langs de rijbaan terecht komt, wat erg prettig is tijdens het rijden van lange ritten.” Deze functie corrigeert je wanneer je iets te veel uitwijkt buiten de rijbaan.
Timo is ook erg enthousiast over een andere nieuwe techniek die ook in deze auto is geïntegreerd: “Het head-up display. Dit is een grote verbetering voor de auto. Op dit display worden informatie over onder andere snelheid geprojecteerd. Hierdoor kun je niet alleen beter je aandacht op de weg houden, maar dit display geeft ook nog een extra boost aan die luxe uitstraling.”

Waarom de Mazda CX-3?

Volgens Timo, en heel Autobedrijf Hansen, is de Mazda CX-3 zeker een goede aankoop. De auto ziet er niet alleen goed uit, maar beschikt ook over een goede motor, handig bedieningssysteem en toereikende binnenruimte.
 

Kijk voor meer informatie over de Mazda CX-3 op onze aanbodpagina. Hier vindt je ook meer informatie over de prijs van dit model.

Of ben je gelijk enthousiast geworden over de Mazda CX-3? Maak dan hier een afspraak om de auto te komen bekijken in onze showroom!