De Citroën C3 Aircross: compact, maar toch ruimtelijk

In onze showroom in Venray staat sinds kort de Citroën C3 Aircross. Volgens ons van Autobedrijf Hansen een SUV die voor veel mensen erg geschikt is. Wij vertellen je hier waarom!

Bekijken

Aan de buitenkant heeft de C3 Aircross veel ronde vormen, wat kenmerkend is voor het merk Citroën. Dit maakt de uitstraling van de auto vriendelijk, maar door de hoogte wordt het karakter toch iets stoerder. Dit is volgens ons een goede combinatie voor een mooie gezinsauto: het praktische door de ruimtelijkheid en het stoere door het uiterlijk. Dit stoere aspect wordt vooral veroorzaakt doordat de auto zo hoog op zijn wielen staat. Hierdoor heb je als bestuurder niet alleen meer overzicht op de weg, maar voel je je ook nog eens meer op je gemak.

Een groot voordeel van de Citroën C3 Aircross is het dakraam, dat naast een heel ruimtelijk gevoel, ook nog eens voor een deel open kan voor wat frisse lucht. En wanneer je genoeg hebt van al dat licht tijdens het rijden, bestaat er ook de optie om het raam te verduisteren.

Wat voor veel mensen kenmerkend is voor het merk Citroën zijn de zogeheten airbumps op de flanken. Deze zijn op dit model niet meer aanwezig, omdat veel potentiële klanten ze niet mooi vonden. Door deze airbumps weg te laten, wordt het uiterlijk van de auto rustiger met minder toegevoegde elementen.

Zitten

De stoelen van de Citroën C3 Aircross zijn ontzettend comfortabel en voelen precies aan wat jij als bestuurder (of passagier) nodig hebt qua ondersteuning. Ze zijn namelijk erg breed en zacht, waardoor je makkelijk ritten van meerdere uren kunt maken. Ook achterin is de zit prima, met hetzelfde ontwerp dat gebruikt is als bij de voorste stoelen. De achterbank is redelijk laag, waardoor de hoofdruimte ruim voldoende groot is en je als passagier niet bij elke drempel met je hoofd tegen de bovenkant van de auto aan komt.

Aan bagageruimte is bij de C3 Aircross in ieder geval geen gebrek, want die meet standaard 410 liter. De achterbank kan uiteraard ook worden omgeklapt, waardoor deze bagageruimte nog verder wordt vergroot.

Rijden

Voor ons is het kernwoord wanneer we denken aan het rijden in de Citroën C3 Aircross soepel. Met name de besturing is heel licht waardoor de compacte SUV bijzonder wendbaar aanvoelt. Door de 110pk-motor trekt de auto gretig op en zit je binnen no-time op je gewenste snelheid. Daarnaast is de auto ook nog verbazingwekkend stil.

En dan de bediening tijdens het rijden: ook weer soepel! Het head-up display trekt natuurlijk meteen de aandacht. Dit geeft op een duidelijke manier aan wat je huidige snelheid is, waardoor je je niet suf hoeft te turen op de meter. Daarbij heb je in het middenconsole beschikking over een groot scherm waarmee je de airconditioning, radio en andere zaken mee kunt bedienen. Hiernaast zijn er ook nog verschillende knoppen die deze bediening kunnen vergemakkelijken, waardoor je snel het effect krijgt waar je om vraagt tijdens het rijden.

Onze conclusie

Wij van Autobedrijf Hansen zijn erg enthousiast over de Citroën C3 Aircross. Dit komt onder andere door de onverwacht grote hoeveelheid ruimte, de soepele bediening en comfortabele stoelen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het uiterlijk van de auto! Wat ons betreft een echte aanwinst dus.

Denk jij hier hetzelfde over? Of zou je graag wat meer informatie willen over dit model? Neem dan contact met ons op via e-mail, telefoon, Whatsapp of onze social-mediakanalen.