De bijzondere Fiat 500C Abarth 595 Turismo

Fiat 500C Abarth Autobedrijf Hansen

Vind je de Fiat 500 van zichzelf al een eyecatcher? Dat begrijpen wij van Autobedrijf Hansen, want door zijn kleine formaat, vorm en andere kenmerken trekt hij direct de aandacht op de weg. Maar nu hebben we pas echt iets bijzonders in onze showroom: de Fiat 500C Abarth 595 Turismo. Het is een speciale uitvoering van de Fiat 500 en daarmee ga jij in ieder geval zeer stijlvol de weg op. Maar ook het rijgedrag en de andere kenmerken van deze auto toveren een glimlach op het gezicht van Timo, een van onze verkopers. En dat zal ook zeker bij jou gebeuren!

De eerste indruk van deze Fiat 500C

Bijna iedereen kent de beroemde Fiat 500 wel: een kleine auto, met een zeer sportief uiterlijk en mooie gebogen lijnen. De auto wordt vaak als vrouwelijk gezien, maar wanneer je meer komt te weten over de eigenschappen van de auto, kom je hier snel op terug. “De Fiat 500C die bij ons in de showroom staat heeft echt een unieke kleurencombinatie: grijze lak in combinatie met een grijs dak zie je echt niet vaak”, zegt Timo enthousiast. De andere details maken deze auto nóg sportiever dan hij al was, onder andere door de mooie naam “Abarth” die op de zijkant van de auto gedrukt staat, samen met de sportieve strepen.

Maar deze sportiviteit komt pas echt tot uiting in het interieur van de auto. Timo geeft aan: “De Fiat 500C Abarth heeft bruine lederen sportstoelen, die er niet alleen super mooi uit zien, maar ook nog eens erg comfortabel zitten.” De vorm én het materiaal van de stoelen zorgt ervoor dat het voelt of de stoel volledig op jouw lijf is ingesteld en maakt lange ritten zelfs een feestje. Maar het oog wil ook wat: “In de hele auto zie je de carbon details terug die zo typerend zijn voor Fiat: op de versnellingspook, in de instaplijsten en zelfs op de pedalen!”, zegt Timo, terwijl hij bewonderend naar deze onderdelen kijkt. “Dan wil je natuurlijk niet met je vieze voeten die pedalen aanraken”, voegt Timo nog toe met een lach.

De geweldig proefrit met de Fiat 500C Abarth

En dan stappen we in voor de proefrit vanaf onze showroom in Venray. Wanneer de auto start en de radio aan gaat, begint de geweldige ervaring al: “Deze Fiat 500C heeft Beats audio door de hele auto heen, waardoor je geweldig geluid hebt dat wordt verdeeld over verschillende speakers.” Zegt Timo, enigszins hard om over het vele geluid waar hij mee wordt omringd heen te komen. En niet alleen de Beats audio zorgt voor een heerlijk geluid: “De sportuitlaat heeft een erg gaaf, maar toch subtiel geluid.” Dat zorgt zeker voor omkijkende hoofden wanneer je langskomt met de Fiat 500C Abarth 595 Turismo.

Wat je misschien niet bij de vorm en het formaat van deze auto verwacht, is het grote vermogen: “Deze Fiat 500C heeft een zeer krachtige 1.4 turbomotor met wel 165 PK aan vermogen!”, zegt Timo enigszins verbaasd. Je trekt dus niet alleen de aandacht vanwege het uiterlijk en interieur van de auto, je rijdt er ook nog eens supersnel mee weg!

Wij zijn enthousiast!

De conclusie van ons van Autobedrijf Hansen is een en al positief. Wanneer je houdt van een compacte auto met toch veel vermogen, dan is deze auto echt perfect voor jou. Kom gerust een testrit maken bij ons in Venray om dit allemaal zelf te ervaren! Als je nu al een vraag hebt over deze Fiat 500C Abart 595 Turismo, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan met veel enthousiasme voor je klaar!