Alles over de Nissan Note

De Nissan Note is een goed voorbeeld van een compacte MPV: hij is ruim genoeg als gezinsauto, en toch klein genoeg om bijvoorbeeld makkelijk in smalle straatjes mee te rijden.

De Nissan Note is ontzettend geliefd als occasion, maar de kwaliteiten van deze auto worden minder gezien als hij nieuw moet worden gekocht. Bij Autobedrijf Hansen hebben wij een aantal Nissan Note’s als occasion in onze showroom. Daarom leggen we hier uit wat dan de grootste voordelen van deze auto zijn.

Zit je lekker in de Nissan Note?

De auto is compact qua buitenafmetingen. Dit betekent niet dat de binnenkant ook zo compact is. Er is goed nagedacht over de indeling van de auto zelf, en daarom ontbreekt het aan niets qua ruimte. Er is extra nagedacht over de Nissan Note als gezinsauto. De achterste portieren kunnen namelijk extra ver open (tot wel bijna 90º ten opzichte van de auto!), zodat een kinderzetje makkelijk in de auto geplaatst kan worden en er weer makkelijk uit gehaald kan worden. Daarnaast is de achterste bank verschuifbaar, waardoor je extra bagageruimte achterin kunt creëren, of juist meer beenruimte wanneer er volwassenen mee rijden. Deze achterbank is erg makkelijk te bedienen met één hand, zowel vanuit binnen als buiten de auto.

Dan het voorste deel: de voorste stoelen zitten verrassend goed voor een auto van dit formaat. De stoelen hebben een omklemmende rugleuning, waardoor je het gevoel hebt comfortabel op je plek te kunnen blijven zitten. De bestuurdersstoel kan in hoogte worden versteld, en beide stoelen kunnen natuurlijk naar voren en naar achteren worden versteld. Het dashboard heeft een dubbel opbergvak, wat extra ruimte geeft om zaken op te bergen. Daarnaast is het dashboard volledig zwart, met het middenconsole zelfs uitgevoerd in glanzend zwart, wat er het interieur samen met de ronde luchtroosters extra mooi uit laat zien.

Een ander groot voordeel van de auto is het multimediasysteem in het middenconsole. Er zit een navigatiesysteem geïnstalleerd in de Nissan Note, die werkt met touchscreen. Op die manier hoef je tijdens het rijden niet met onhandige knopjes te werken, maar is alles op een duidelijke, makkelijke manier uitgevoerd. Een ander, uitzonderlijk systeem van deze auto is het ‘Safety Shield’, dat ervoor zorgt dat je midden op de rijbaan blijft, en auto’s in je dode hoek kunt zien. Met harde piepjes waarschuwt de auto je als je buiten de rijbaan komt, of wanneer andere weggebruikers die niet te zien zijn, wel erg dicht bij jouw auto komen.

Hoe bevalt de proefrit?

Je stapt makkelijk in de Nissan Note. De instap is hoog, en de bestuurdersstoel kan zo versteld worden dat personen met verschillende lengtes prima plaats kunnen nemen. Wanneer je de motor start, zul je meteen merken dat deze soepel loopt en er daardoor voor zorgt dat je een prettige rit kunt maken. Daarnaast is deze motor erg zuinig. Hierdoor blijven niet alleen de brandstofkosten laag, maar ook over de hoogte van de wegenbelasting hoeft men niet te klagen. Wat verder opvalt is dat de Nissan Note vrij direct stuurt. Je hoeft maar weinig kracht te geven om te kunnen sturen. Verder is het onderstel ontworpen zoals de rest van de auto; namelijk om comfort te dienen.

Maar het grootste voordeel…

Het merk van de auto zegt het al maar door de Japanse experts die deze auto hebben ontworpen, heeft de auto zelden tot nooit problemen. Hierdoor blijven reparatiekosten laag. Je kunt (bijna) blindelings vertrouwen op de Nissan Note. Ook als occasion blijft deze auto ontzettend betrouwbaar.

 

Ben je enthousiast of nieuwsgierig geworden over deze auto? Neem dan nu contact met ons op, of kijk op onze aanbodpagina welke Nissan Note’s wij op dit moment in onze showroom hebben staan.